Grundaren lämnar VD-posten – och koncernen byter namn

"Känns betryggande".

Ytrade group, tidigare Yaytrade, gör om igen. Medgrundaren David Knape lämnar vd-rollen i bolaget, men blir kvar i styrelsen och ska ha en rådgivande roll. Det meddelar bolaget i dag.

I hans ställe tar Mikael Wiborgh över som tillförordnad vd, medan ersättare eftersöks.

Annons

Vi tackar David för hans arbete i bolaget. Han är en kompetent entreprenör som har lett bolaget från idé till en välkänd aktör inom vår bransch i Sverige. David ligger också bakom flertalet av de erfarna och namnkunniga personer som finns i bolaget både rent operativt, såsom i styrelse, säger Luca Di Stefano, ordförande i Ytrade Group, i ett uttalande.

Det är dock inte den enda förändringen som sker. Ytrade group blir nu nämligen Spherio group, vilket ska signalera att man nu fokuserar på tre affärsgrenar: Tech, logistik och förvärv. Man vill även bygga en internationell koncern.

Vi har nu lanserat Spherio Group, vår nya SaaS-lösning är under utrullning, och vi har ett starkt management-team redo att ta bolaget till nya höjder, vilket likväl varit en av mina målsättningar. Det känns som en naturlig och viktig del att ge bolaget nytt friskt ledarskap. Att lämna över stafettpinnen till Mikael, som inte bara är en fantastiskt kompetent och driven ledare, utan också har ett vasst affärssinne känns betryggande, säger David Knape.

Spherio omsatte 12 miljoner kronor och rörelseresultatet landade på minus 29,5 miljoner under 2021. Och under första kvartalet 2022 minskade omsättningen med 27 procent till 1,7 miljoner  medan rörelseresultatet gick från minus 6,3 till 8,2 miljoner.

Annons