Grundaren säljer för miljarder och flyttar: ”Känslomässigt”

Lägre skatter.

Amazons grundare och styrelseordförande Jeff Bezos kryddar nu sin personliga kassa. Förra veckan sålde han nämligen 12 miljoner Amazon-aktier, något som gett honom runt 20 miljarder kronor. Detta ska vara första gången han säljer aktier sedan 2021.

Försäljningen kommer i samband med att Jeff Bezos lämnar Seattle, staden där Amazon grundades. En flytt som samtidigt sägs spara honom hundratals miljoner dollar då hans nya hemstat Florida ska ha lägre skatter.

Annons

Jeff Bezos nya hem ligger i Miami och anledningen till flytten är bland annat för att komma närmare familjen, utöver de ekonomiska fördelarna. Det är dock uppenbart att e-handelspionjären inte tar lätt på flytten och han delade tidigare ett inlägg på Instagram där han berättar mer om beslutet.

Jag har bott i Seattle längre än jag har bott någon annanstans och jag har så många fantastiska minnen här. Hur spännande flytten än är, så är det ett känslomässigt beslut för mig. Seattle, du kommer alltid att ha en del av mitt hjärta, säger han.

Seattle har varit mitt hem sedan 1994 när jag startade Amazon från mitt garage.

En annan anledning till flytten är att Jeff Bezos rymdbolag Blue Origin också har allt mer av sin verksamhet i Florida.

Mina föräldrar har alltid varit mina största supportrar. De flyttade nyligen tillbaka till Miami, platsen vi bodde när jag var yngre. Jag vill vara nära mina föräldrar, och Lauren och jag älskar Miami, skriver han.

Annons