Guldregn över Airmee – tar in 160 miljoner

Förbereder för expansion.

Speditörerna har haft fullt upp sedan e-handeln boomade förra året och nu tar ännu en aktör in kapital för att kunna öka tillväxten ytterligare. Den här gången handlar det om Airmee som plockar in över 160 miljoner i "en kraftigt övertecknad investeringsrunda".

Nu ska bolaget expandera till fler städer i Sverige och övriga Norden. Dessutom kommer minoritetsägare att köpas ut ur bolaget.

Annons

Vi är väldigt glada för det stora intresset för Airmee bland investerare som visar på hur mycket vi åstadkommit sedan vår lansering för bara tre år sedan. Vi har lett utvecklingen av emissionsfria snabba hemleveranser på den svenska marknaden med cyklar och elbilar och kommer fortsätta att skala upp det och vår tekniska plattform, säger Julian Lee, vd och grundare av Airmee, i en kommentar.

Hemleveranser och inte minst last mile-tjänster har skjutit i höjden rejält när butiksbesöken går ned och konsumenterna vill ha sina varor snabbt hem till dörren.

Under 2021 kommer samtliga av våra leveranser ske fossilfritt och vårt mål är att nästa år leverera helt emissionsfritt. E-handeln har bara börjat sin resa och kraven från konsumenter kommer snabbt höjas. Vi kommer därför även investera mycket i att utveckla våra produkter för att hela tiden ligga i framkant och höja ribban för vad en perfekt leveransupplevelse innebär, säger Julian Lee.

Annons