Hackare tog ner elektronikjättens e-handel under BF: “Katastrof”

"Absolut sämsta möjliga tidpunkt".

Powers hemsida gick igår ner mitt under reafesten Black Friday. Företaget meddelar att det handlade om en internationell hackerattack.

Vi blev attackerade från hela världen – USA, Ryssland, Filippinerna, Kina etc. De testade våra system klockan 18:20 och kunde se att de hade möjlighet att pressa dem. Klockan 20:15 skickade de 628 miljoner köpförfrågningar till oss inom 40 sekunder – och det stängde helt av våra system, säger företagets e-handelschef Joakim Sigvardt.

Annons

Strax efter klockan åtta på kvällen ska kunderna inte längre kunnat komma åt koncernens webbsidor i hela Norden. Enligt bolaget var man dock uppe igenom inom en timme men attacken fortsatte under hela kvällen och sent in på lördagsmorgonen.

Kraschen var en riktig katastrof. Det hände vid absolut sämsta möjliga tidpunkt, men som tur är var vi igång igen relativt snabbt och vi kunde se att det var ännu större kundtrafik på vår hemsida efteråt, säger Jesper Boysen, CEO för Power A/S.

Och trots att sidan alltså låg nere en del under kvällen så ska detta inte ha stoppat kedjan från att slå rekord.

Power slutar med 11 procent tillväxt för årets Black Friday, jämfört med förra året – vilket också var ett rekordår. Och jag kan inte nog betona hur vansinnigt vackert det resultatet är, säger Jesper Boysen.

Annons