Han blir ny CCO på Qliro – tar med sig erfarenheter från Klarna

"Stor tillgång för oss".

Igår blev det officiellt att Qliros Chief Commercial Officer David Lundqvist lämnar för samma roll hos fraktleverantören Instabox. Nu meddelar Qliro att en efterträdare har funnits.

LÄS ÄVEN: Lämnar Qliro för Instabox: ”Ett av Europas mest spännande företag”

Annons

Den som tar på sig uppdraget och kliver in i bolaget och ledningsgruppen är Johnny Sällberg. Han tillträder sin nya roll under oktober månad.

Jag ser verkligen fram emot att få leda Qliros kommersiella funktion för e-handeln. Jag är imponerad av hur Qliro på några få år lyckats etablera den starka ställning man har som betalpartner för större e-handlare i Norden, säger Johnny Sällberg i ett pressmeddelande.

Det känns extra roligt att ansluta i en spännande tid när Qliro står inför att bli ett separat noterat bolag på Nasdaq Stockholm.

Johnny kommer närmast från Urb-it där han har varit sedan 2017. Där har han varit Head of Sales, Managing Director och senast hade han titeln CCO med en plats i ledningsgruppen. Sedan i fjol är han även ledamot i IHM Business Schools advisory board.

Dessförinnan har han även varit över fyra år på Klarna där han har haft ett flertal ledande befattningar som bland annat Education Manager och E-commerce development, Director Commercial Training samt Development and Director Bid Management.

Jag är väldigt glad över att Johnny kommer att vara en del av Qliros ledning och leda vår fortsatta expansion avseende betallösningar till e-handeln. Johnnys mer än 10-åriga erfarenhet inom olika sälj- och kommersiella roller liksom hans branscherfarenhet från e-handel och betalningar kommer att bli en stor tillgång för oss på vår fortsatta tillväxtresa, säger Carolina Brandtman, vd på Qliro.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!