Han blir ny VD för Byggmax: ”Väldigt roligt”

Tar över efter Mattias Ankarberg.

Byggmax jakt på ersättare till avgående vd:n och koncernchefen, Mattias Ankarberg, har nått sitt slut. Nu kan man presentera Karl Sandlund som ny på posten.

Han kommer närmast från rollen som COO från AcadeMedia och har även suttit på ledande roller hos SAS, bland annat som CCO och tf vd och koncernchef.

Annons

Jag ser verkligen fram emot att få vara en del av Byggmax fortsatta resa. Jag har som kund imponerats av den varumärkesresa Byggmax har gjort senaste åren, och hoppas nu få använda mina erfarenheter för att bidra till Byggmax nästa steg. Det ska bli väldigt roligt att arbeta tillsammans med alla engagerade kollegor på Byggmax för att hjälpa våra kunder förverkliga sina byggdrömmar, säger han om nya uppdraget.

Karriären inleddes på McKinsey & Company i Stockholm och han är även utbildad civilingenjör.

Det är med stor glädje jag välkomnar Karl som ny vd på Byggmax. Byggmax är väl rustat för framtiden, med en stark lågprisposition, moderniserat kunderbjudande, ambitiös hållbarhetsagenda och rekordhögt medarbetarengagemang. Karls omvittnade goda ledaregenskaper och erfarenhet av kommersiell utveckling kommer vara viktiga för Byggmax framtid, Anders Moberg, styrelsens ordförande.

Annons