Han går från Klarna till Wikinggruppen

"En nyckelroll i vår fortsatta utveckling".

E-handelsleverantören Wikinggruppen, som förra året blev en del av Visma, meddelar idag att man gör en tung e-handelsrekrytering.

LÄS ÄVEN: Visma fortsätter segertåget – köper även Wikinggruppen

Annons

Företaget har nämligen anställt en ny strategisk affärsutvecklare, vid namn Albin Jansson, som man tar ifrån betaljätten Klarna.

Vi är riktigt glada över att Albin Jansson väljer att ansluta till Wikinggruppen. Med sin bakgrund kommer Albin att bidra med både strategi och branschkompetens och kommer ha en nyckelroll i vår fortsatta utveckling, säger Wikinggruppens vd Jonte Bergman i ett pressmeddelande.

Gobalt ansvarig för Klarna Checkout

Albin Jansson har varit produktansvarig i Norden hos Klarna och varit med och byggt upp betalbolagets erbjudande mot transportsektorn. Senast var han globalt ansvarig för tjänsten Klarna Checkout.

Wikinggruppen är väl positionerade för att förändra och leda utvecklingen för e-handelsplattformar. Jag tror fortfarande det finns mycket kvar att göra, branschen som helhet står inför många intressanta utmaningar framöver och den resan vill jag vara en del av, säger Albin Jansson.

Albin tillträder sin nya tjänst den 1 oktober och kommer att ingå Wikinggruppens ledningsgrupp.

Annons