Han greppar klubban när e-handlaren växlar upp i Europa

"Potentialen som ledande europeisk aktör inom segmentet är gigantisk".

Matsmart stängde i höstas en finansieringsrunda som drog in 400 miljoner kronor till bolaget. Pengar som bland annat ska användas till fortsatt expansion i Europa. För att nå målen fyller nu e-handlaren även på med ny kompetens i form av Kris Beyens som kommer att ta rollen som ny styrelseordförande.

Kris Beyens är idag CFO på Wolt men har även erfarenhet från ledande positioner på bolag som eBay och Skyscanner. Han efterträder Johan Kleberg som varit ordförande sedan 2018.

Annons

I det spännande skede vi är i nu är vi mycket glada över att kunna välkomna Kris till styrelsen. Vi har hög tillväxttakt på Europas stora marknader Tyskland och Storbritannien och vi tar oss stadigt närmare lönsamhet i Norden. Vi mognar snabbt som bolag och Kris erfarenheter kommer utan tvekan att vara mycket värdefulla för oss under åren som kommer, säger Karl Andersson, vd och grundare av Matsmart.

Potentialen är gigantisk

Matsmart, eller Motatos som bolaget heter utanför Sverige och Finland, finns idag på fem europeiska marknader. Under 2021 omsatte bolaget 722 miljoner kronor och Matsmart ser ett allt större intresse bland konsumenterna när det kommer till att handla varor som bidrar till att få ner matsvinnet.

Under förra året återcirkulerades över 25 000 ton mat och konsumentprodukter via e-handelns fem sajter.

Matsmarts potential som ledande europeisk aktör inom sitt segment är gigantisk. Jag vill bidra till att fortsätta utveckla Matsmart som bolaget som både kunder och leverantörer förknippar med hållbara erbjudanden. För mig handlar min nya roll om att stötta ett ledande företag och vara med att bygga en bättre framtid, säger Kris Beyens.

Annons