Han håller ställningarna – ska omsätta 40 miljoner i år

"Jag vill digitalisera byggbranschen".

Ulf Krantz vill hålla ställningarna. Eller åtminstone förse andra med byggställningar. År 2018 drog han nämligen igång e-handeln Ställningsprodukter.se.

När pandemin kom och renoveringstrenden tog fart, accelererade även vi och tog marknadsandelar. Från början var det bara jag som aktivt arbetade med Ställningsprodukter. I dag är vi sex personer som är aktiva i företaget, inom lager, försäljning, ekonomi och marknadsföring, säger Ulf Krantz till Ehandel.

Annons

Ulf Krantz har många års erfarenhet av försäljning och uthyrning av byggprodukter. Men byggbranschen ligger efter på det digitala området. Den digitala omställningen har gått allt för långsamt i sektorn, konstaterar han. Och det är något han vill ändra på.

Det var också så jag fick idén till att börja sälja fallskyddsprodukter till uthyrningsföretag via en e-handel, berättar han.

"Insåg tidigt"

För drygt fem år sedan jobbade Ulf Krantz som så kallad agentsäljare. Han sålde på den tiden tysktillverkade byggställningar i Sverige. Med avstamp i agentförsäljningen började han snart även att kränga andra fallskyddsprodukter och byggställningar på den svenska marknaden.

Jag insåg tidigt att det skulle spara oss pengar att erbjuda alla produkter via e-handel. Och det gör nu att vi kan ha kvalitetsprodukter till vettiga priser, både till företag och privatpersoner. Förhoppningsvis kan vi också bidra till en mer digitaliserad handel i byggbranschen, säger Ulf Krantz.

Majoriteten av kunderna är i dag företag, tillägger han.

Under pandemin var det en hel del privatpersoner som handlade från oss, för hemrenovering. Det har minskat en del sedan världen öppnades upp igen. Vi har dock hela tiden haft många både små och stora företag inom bygg och industri bland kunderna. Samtidigt som ställnings- och uthyrningsföretag förstås köper produkter av oss.

"E-handeln är kärnan"

Vad har då e-handlaren för ambitioner? Jo, i år är målet att nå 40 miljoner i omsättning, varav 15 procent ska utgöras av ren vinst. Vinsten ska sedan användas till investeringar i ett större lager, produktutveckling och optimerade arbetsprocesser, enligt Ulf Krantz.

Vi vill fortsätta etablera oss som en pålitlig leverantör av säkerhets-, fallskydds- och ställningsprodukter på den svenska marknaden. Detta genom ett kvalitetssäkrat produktutbud, konkurrenskraftiga priser och en service i världsklass. Vår e-handel är kärnan i verksamheten där vi kommer fylla på med produktinformation, videor, guider och övrigt innehåll som kan underlätta för kunden.

Annons

Annons