Här är Amazons svenska VD: ”Vi gör oss redo”

"Håller på att bygga ett team".

Vi har sett Amazons projekt "Dancing Queen" som är den svenska sajten och e-handelsjätten har bekräftat satsningen som alla har väntat på. När lanseringen kommer att ske är osagt, men nu avslöjas Amazons svenska vd i nya dokument som kommit in till Bolagsverket.

LÄS ÄVEN: Exklusivt: Här är Amazon.se – det blir en helsvensk lansering

Annons

Enligt dokumenten, som Breakit har tagit del av, har Amazon ansökt om att tillsätta Julian Tydeman som ny vd i det svenska bolaget Amazon EU S.À.R.L Sverige Filial. Amazons svenska e-handelsbolag registrerades i början av året och i dokumenten beskrevs verksamheten bestå av "upphandling och distribution av produkter och tjänster via webbsidan amazon.se“.

Julian Tydeman tillsätts även som styrelseordförande för Amazon Corporate Services Sweden AB. Men Amazon vägrar bekräfta informationen som finns på Bolagsverket.

Vi håller på att bygga ett team och gör oss redo inför lansering. Saker förändras därför ständigt. Det är för tidigt för oss att bekräfta den informationen, skriver Nick Caplin, presstalesperson på Amazon, till sajten.

Den nya vd:n Julian Tydeman har varit på Amazon i över 11 år, enligt hans Linkedin-profil. Han började som leverantörschef på avdelningen böcker år 2009, och sedan dess har han haft sju olika roller på företaget. Hans senaste titel är produktchef på Amazon i Stockholm.

Annons