Här är Biltemas megasatsning: Bygger flera nya varuhus

"Stärker vår position".

Biltema har en ambitiös plan och ska framöver öppna en rad nya varuhus och samtidigt bygga ut befintliga butiker.

Följande städer ska få nya Biltema-varuhus: Nyköping, Örnsköldsvik, Malmö, Kungälv, Säffle, Gislaved, och Kiruna.

Annons

Dessa projekt representerar en viktig del av företagets tillväxtstrategi, med allt från pågående markarbeten till planerade byggstarter som visar på en bred geografisk spridning och ett starkt engagemang för att öka närvaron nationellt, framgår det av ett pressmeddelande.

I Vetlanda, Karlskrona, Västervik, Botkyrka, Skellefteå och Karlstad – väntar istället utbyggnader av befintliga butiker.

"Bidrar positivt till lokala handeln"

Vårt pågående arbete efter nya varuhusplatser är en vital del av vår expansion. Vi är entusiastiska över att utforska nya möjligheter och etablera vår närvaro i fler svenska städer, kommenterar Adelina Voci, vice vd på Biltema Sverige.

De nybyggda varuhusen får vad som uppges vara energieffektiva fasader, men också bergvärme, som sommartid även ska kunna kyla butikerna – samt tak som är täckta av solceller.

Genom denna expansion stärker vi inte bara vår position på marknaden utan bidrar även positivt till de lokala handeln på dom orter vi öppnar, skapar nya arbetstillfällen och främjar hållbar utveckling, avslutar Adelina Voci.

Annons