Här är Coops nya jättelager – 109 000 kvm och 500 nya jobb

Kopplas ihop med järnväg.

Nu storsatsar Coop. Företagets två lagerterminaler i Upplands-Bro och Västerås ska ersättas ev ett större lager i Eskilstuna, som beskrivs som "en av Sveriges största automationslösningar".

Terminalen kommer att bli en helautomatiserad anläggning med höjder från 15 till 36 meter. Alla processer, från varumottagning till plock, kommer att ske automatiserat dygnet runt.

Annons

Den nya anläggningen kommer att bli 109 000 kvadratmeter stor och kommer att generera runt 400 nya arbetstillfällen, och ytterligare 100 vid högsäsong.

LÄS ÄVEN: Coop lanserar kassalös butik: ”Alla är nördar på sitt sätt”

Vi ser att Coops konkurrenskraft framåt kommer att byggas utifrån snabbhet, innovation och digitalisering, säger Magnus Johansson, vd för Coop Sverige, i ett pressmeddelande.

Den nya lagertomten kommer att anslutas till ett spår för att Coop ska kunna utöka andelen tågtransporter. Idag körs cirka 35 procent av Coops transporter på järnväg.

Med en central och automatiserad terminal kan vi serva våra kunder bättre, vi effektiviserar vår verksamhet och vi kan ytterligare förstärka vårt hållbarhetsarbete när fler transporter kommer att gå på tåg, forsätter Magnus Johansson.

Logistikcentret ska förse över 800 Coop-butiker i hela Sverige och beräknas vara i full drift under andra halvan av 2024.

Annons