Här är Sveriges största e-handelsraketer – flög 870 procent

"En otrolig fördel att vara specialist".

För fjärde året i rad har Svea kartlagt Sveriges e-handelsraketer, alltså de som under det senaste mätbara året haft den högsta procentuella försäljningsökningen.

Nu presenterar man resultatet. Där framgår att förra årets vinnare, Fxswede visserligen lyckats slå sig in på topp 10 i år igen, närmare bestämt på sjunde plats.

Annons

Kartläggningen och topplistan innehåller en mängd olika branscher, allt ifrån konst till kryddor. Vi har länge talat om en trend inom e-handel rörande nischbutiker – och det är spännande att se att flera av de tio snabbast växande e-butikerna i år hör till den kategorin, säger Emma Lindgren, expert på digital konsumtion hos Svea Ekonomi, i ett pressmeddelande.

Det finns en otrolig fördel i att vara specialist på sitt område inom digital försäljning, målgruppen befinner sig bara ett klick bort oavsett var de bor. En fysisk butik med bara en produktkategori eller som riktar sig till en väldigt specifik målgrupp kan ha stora utmaningar i att få snurr på försäljningen. Inom e-handel kan det faktiskt ofta vara precis tvärtom.

Här finns även välkända namn som Meds på sjätte plats och Maskinklippet på andra plats. Dessutom har Posterstore.se tagit sig in på listan för andra året i rad. Förra året tog man en femteplats och i år tog man sig hela vägen upp till en mycket hedrande tredjeplats.

Men de har en bit upp till den den stora vinnaren, Uppsalabaserade Mayadelorez.se, som säljer träningskläder för ryttare. Mellan 2018 och 2019 har omsättningen bokstavligen skjutit i höjden med hela 869 procent och landat på 11 656 tkr, att jämföra med tidigare 1 203 tkr.

Ett antal parametrar har hjälpt bana väg för den snabba ökningen av e-handeln i Sverige och i världen. De allra flesta har att göra med att förenkla för konsumenterna, allt ifrån att kunna få varorna samma dag till att kunna använda flera olika betalalternativ direkt i mobilen. Framöver kommer dessa fortsatt bli allt viktigare för att strömlinjeforma kundens upplevelse, säger Emma Lindgren.

Svea har gjort kartläggningen med hjälp av data från Allabolag.se. Noterbart är att företag med lägre omsättning än 1 miljon kronor har exkluderats.

Sveriges främsta e-handelsraketer:

1. Mayadelorez.se, +869%
2. Maskinklippet.se, +497%
3. Posterstore.se, +437%
4. Glacialbottle.com, +294%
5. Criseq.se +292%
6. Meds.se, +275%
7. Fxswede.se, +268%
8. Spobik.se, +254%
9. Rekoshoppen.se, +244%
10. Bagoholic.se, +231%

Annons

Sveriges främsta e-handelsraketer (+100 miljoner kronor):

1. MediaMarkt
2. Ridestore
3. Outl1
4. Bubbleroom
5. Loyalty-Group
6. Kidsbrandstore
7. Maxgaming
8. Kitchentime
9. Footway
10. Partykungen

Källa: Svea

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!