Här är Swishs nya tjänst för företag: ”Enkelhet och snabbhet är centralt”

Premiär för Swish Utbetalningar.

De senaste åren har Swish blivit ett allt mer populärt betalningssätt när det kommer till e-handel. Nu följer företaget upp succén med ytterligare en tjänst för företag.

LÄS ÄVEN: 163 miljoner Swish-betalningar till handeln: "Stor efterfrågan"

Annons

Den heter Swish Utbetalningar och är en tjänst som går ut på att företag kan betala ut pengar till privatpersoner. Enligt företaget kan det till exempel handla om försäkringsersättningar, utbetalningar av vinstpengar och utläggsersättningar från arbetsgivare. Tjänsten har redan pilottestats av ett fåtal utvalda företag, som till exempel Moderna Försäkringar, som nu swishar ut skadeutbetalningar till en maxsumma på 150 000 kronor.

Enkelhet och snabbhet är centralt för att nå en hög kundnöjdhet för oss som försäkringsbolag och något som vi arbetar väldigt aktivt med. Att vi kan erbjuda Swish som utbetalning är något som kunderna verkligen uppskattar och vi kan se att de som har fått sin skada utbetald med Swish är klart nöjdare än övriga, säger Anna Kilander, Head of Customer Experience and Insight på Moderna Försäkringar, i ett pressmeddelande från Swish.

Vad har det då med e-handeln att göra? Handelsföretag som erbjuder betalning med Swish kan ju redan nu återbetala kunderna via samma betalsätt. Det nya är att Swish Utbetalning fungerar även för utbetalningar som inte föregåtts av en transaktion. Det skulle exempelvis kunna handla om ett företag som vill kompensera en kund som varit missnöjd med sitt köp.

Återbetalningar och Utbetalningar är två olika saker. Återbetalningar, till exempel vid returer, är redan möjligt. Detta är en ny tjänst som inte kräver att en kund redan har betalat in ett belopp som man sedan väljer att göra en återbetalning på, säger Pär Ekroth, marknadschef på Swish, till Ehandel.

Swish Utbetalningar erbjuds i dag via Handelsbanken och Nordea. Tjänsten gäller enbart utbetalningar från företag till privatpersoner.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!