Här är våra hemliga julönskningar – drömmar om elbilar

Sexleksaker står också högt i kurs i lågkonjunkturen.

Julen är bara några dagar bort nu. Men vad önskar sig svenskarna egentligen? Jo, allra mest suktar vi efter mer pengar och en bättre ekonomi. Årets näst största önskning är en god hälsa – och på tredje plats drömmer vi om en resa. Många hoppas också på klassikern, fred på jorden. Och det suktas även efter rikligt med tid med familjen i år.

Men det här är hemliga drömmar som vi har i smyg, enligt en ny undersökning från Bring. På plats åtta och nio hittar vi även önskan om en ny bil och allra helst en ny elbil, följt av sexleksaker och/eller att få ligga mer framöver.

Annons

Den norska logistikjätten har även genomfört motsvarande enkätundersökning i Danmark och där är det istället kärlek och mer intimitet som klättrar högt upp på önskelistorna.

Årets önskningar bär en tydlig prägel av situationen vi befinner oss i med krig och oroligheter, samtidigt som många har en tuff ekonomisk situation. Men i smyg önskar vi oss också många dyrare lyxvaror – och vissa önskar även liva upp sexlivet, kommenterar Matilda Adelborg, presschef på Bring.

Datan baseras på svar från webbenkäter och genomfördes mellan den 6 och 12 november i år. Totalt svarade 1 087 personer som är mellan 18 och 79 år.

Det här är svenskarnas hemliga julönskningar:
1. Pengar/bättre ekonomi
2. God hälsa
3. En resa
4. Fred på jorden/slut på krig
5. Tid med familjen
6. Upplevelser/biljetter (spa, konsert,sport)
7. Något (ospecificerat) som är för dyrt för att våga önska sig
8. Ny bil/elbil
9. Något som har med sex att göra (mer sex eller sexleksaker)
10. Ekonomiskt stöd
11. Egentid/ensamtid/lugn och ro
12. Ett hus eller lägenhet
13. Hjälp hemma/hantverkarhjälp
14. Något personligt och genomtänkt
15. Smycken

Annons