Här inleds Postnords nya utdelningsmodell

"Viktigare att kunna få sina e-handlade paket".

Efter att testerna i Kävlinge och Lund fått grönt ljus rullar nu Postnord ut sin varannandagsutdelning av brev i region Syd. Från och med den 1 februari kommer alla med ett postnummer som börjar på 2 att få brev, tidningar och reklam varannan dag.

Vi har testat, utvärderat och justerat modellen under hösten 2020. Nu bedömer vi att vi har lagt den nödvändiga grunden för genomförande av varannandagsutdelning i region Syd och startar utrullningen som planerat från och med den 1 februari, säger Mathias Krümmel, chef för Postnord Sverige, i ett pressmeddelande.

Annons

De växande andelen e-handelspaket och den ökade digitaliseringen ligger bakom den nya modellen. Den gäller dock inte varubrev eller paket, som kommer att delas ut varje vardag precis som vanligt.

För många mottagare är det idag viktigare att kunna få sina e-handlade paket alla vardagar än att brevbäraren ska passera postlådan varje dag oavsett om det finns brev att dela ut eller inte. Postnord vill möta de förändrade behoven och på så sätt säkerställa att vi fortsatt kan vara relevanta för alla som bor och verkar i Sverige. Det nya utdelningssättet skapar bättre förutsättningar för en hållbar postutdelning i hela landet och ett fortsatt starkt erbjudande för e-handeln även i framtiden, säger Mathias Krümmel.

Näst på tur, efter region Syd, står Väst och Stockholmsregionerna under 2021. Under 2022 ska den nya utdelningsmodellen vara införd i hela landet.

LÄS ÄVEN: Fler klagomål - men Postnord får godkänt efter granskning

Annons