Här lanseras nya drönarleveranser – ”hundratals har uttryckt intresse”

Drönarprogrammet expanderas innan det ens startat.

Amazons drönarprogram har fått nytt liv efter en dyster tillvaro under flera år. I mitten av juni stod det klart att en ny version av Amazons flygande autonoma drönare skulle testas i staden Lockeford i Kalifornien.

Hundratals invånare har uttryckt intresse för att ta emot sina Amazon-beställningar via drönare, och vi arbetar med var och en av dem för att göra detta till verklighet, kommenterar Amazon nu Kalifornia-satsningen.

Annons

Drönarleveranserna verkar alltså ej ännu vara igång i staden.

LÄS ÄVEN: Amazon tillbaka efter kraschen: ”Kommer att definiera framtiden”

Det hela var uppenbarligen ett nytt pilottest men nu bara en månad senare så meddelar Amazon redan en expansion. Nu ska även Texas adderas till pilottestet och närmare bestämt staden College Station.

Den nya platsen har bland annat valts ut för den forskning som pågår i staden, och man ska med pilottestet även knyta an till universitet Texas A&M.

Vi är glada över möjligheten att lansera den här tjänsten i College Station och samarbeta med staden och dess universitet i världsklass i något av det fantastiska arbete de har gjort inom området drönarteknik, säger Amazon i ett uttalande.

Universitetet verkar också var mycket taggade över att ha lockat Amazons drönare till staden.

Det som händer här kommer att hjälpa till att avancera drönarleveranser för resten av landet och kanske resten av världen. Vi välkomnar Amazon till vårt community och är redo att hjälpa till så mycket vi kan, säger John Sharp, kansler för Texas A&M University System.

Annons
Annons