Här öppnar Aim’ns nya jättelager: ”Vår överlägset största satsning”

"Investeringen är unik".

Efter en stark tillväxt som pågått i flera års tid stod det tidigare i år klart att e-handelsföretaget Aim'n hade nått en ny toppvärdering.

LÄS ÄVEN: Aim'n värderas till en miljard - grundarna plockar ut 120 miljoner

Annons

Men företagets ledning lutar sig knappast tillbaka. Nu presenterar man istället en ny jättesatsning i form av ett nytt lager och tillhörande kontor. Den nya byggnaden hamnar i Getinge i Halmstads kommun. Lagret kommer att ha en yta på 6500 kvadratmeter och tio meter i takhöjd, vilket kan jämföras med nuvarande 1300 kvadratmeter och fyra meter i takhöjd.

Lagerdelen har inflytt i augusti 2022 och kontoret någon månad efter det, berättar Aim'ns vd Robin Mostacero för Ehandel.

Hur stor investering i pengar handlar det om?

Vår överlägset största satsning hittills. Investeringen är unik i vår bransch då de allra flesta hyr något som någon annan skapat. Vi gillar att bryta mönster och göra saker "The Aim'n Way".

"En dröm sedan starten"

Det nya lagret, som alltså blir fem gånger så stort som det gamla, ska serva bolagets kunder i hela världen, med undantag för Oceanien. Robin Mostacero berättar att företaget kommer att satsa på automatisering och att ambitionen är att kunderna ska få sina varor "på kortast möjliga tid från ett miljöklassificerat och hållbart lager".

Byggnaden ska utöver kontor och lager rymma bland annat ett gym, en padelbana och möjlighet till kallbad. Dessutom planerar Aim'n att installera solceller på lagrets tak.

Vad betyder den här satsningen för Aim'n?

Att bygga vårt eget huvudkontor och lager är en dröm sedan starten. Vi älskar att vara kreativa på alla sätt och detta ger oss verkligen möjligheten att skapa en inspirerande och motiverande miljö för våra anställda och partners. Detta ger oss möjligheten att fortsätta att växa vårt team, skapa mer events tillsammans och skapa en miljö där vi vill hänga och utvecklas tillsammans.

Annons

LÄS ÄVEN: Apotea tog in helikopter för att klimatanpassa nya lagret

Annons