Search
Search
Close this search box.
ANNONS

Här öppnar Ikeas nya varuhus – e-handeln i centrum

Här invigs nya Ikea-varhuset
Ikea/Pressbild
David Gustavsson
david@ehandel.se

Dela artikeln:

"Stort intresse".

ANNONS

Som Ehandel rapporterat testar nu Ikea ett nytt koncept. Det handlar om satsningar på mindre varuhus, för att komma närmare sina kunder runt om i landet. Men inget kan köpas inne i butikerna, men däremot beställas hem. Konceptet går under namnet "Planera och beställ".

LÄS ÄVEN: IKEA gör satsningen permanent – öppnar på fler platser i Sverige

Sedan 2021 har inredningsjätten öppnat elva mindre butiker runt om i landet, samt ett större cityvaruhus i Gallerian i Stockholm.

Stor inflyttning till staden

Och nu har även ytterligare ett varuhus i det mindre formatet öppnat. Det tolfte i ordningen alltså och det ligger i Skellefteå, och invigdes i veckan.

Vi har märkt av ett stort intresse inför öppningen här i Skellefteå och det visar inte minst alla de kunder som besökte oss under öppningsdagen. Det känns helt rätt att vi nu har etablerat oss i Skellefteå med tanke på all den inflyttning som sker just nu, kommenterar  Peter Forsberg, Market Manager på Ikea Umeå. 

Att inflyttningen till Skellefteå är stark just nu beror framför allt på att företaget Northvolt är i färd med att bygga en gigantisk fabrik för batteritillverkning där.

Inget kan köpas i butiken

Ikeas nya varuhus i Skellefteå är 124 kvadratmeter stort, varav totalt 104 kvadratmeter utgörs av ytor där kunderna rör sig. Enheten ligger på Nygatan 52, en gågata i stadens centrala delar. Totalt jobbar sex personer i butiken.

Butikens sortiment kan dock som sagt inte köpas direkt i varuhuset. Däremot kan man få det levererat hem till dörren eller till ett postombud.

Under de kommande tolv månaderna ska Ikea öppna fler "Planera och beställ"-varuhus i svenska städer.

Dela artikeln:

Search

Nyheter

Tjänster

Om Ehandel

Nyhetsbrevet som håller dig uppdaterad!