Här rullar Postnord ut fossilfria leveranser – ”vi jobbar aktivt”

Växlar upp hållbarhetsarbetet.

Postnord ska vara fossilfria till 2030. Hittills har man dock endast lyckats rulla ut fossilfria leveranser i Södermalm i Stockholm och i delar av Malmös innerstad. Men nu växlar man upp hållbarhetssatsningen då leveranserna i Helsingborg och Uppsala kommer att bli helt fossilfria.

Vi jobbar aktivt för att våra leveranser ska bli mer hållbara och att nå målet med fossilfrihet till 2030. Det känns fantastiskt att ta ännu ett steg med helt fossilfria leveranser i Helsingborg och Uppsala. Som en rikstäckande verksamhet är det viktigt för oss att driva klimatomställningen, så detta är ett av många steg i den riktningen, säger Sofia Leffler Moberg, hållbarhetschef på Postnord, i ett pressmeddelande.

Annons

Transporterna i kommunernas miljözoner kommer att ske med cykel, elfordon eller fordon som drivs med förnybara drivmedel. Man ersätter nu även diesel med HV100, ett drivmedel baserat på vegetabiliska oljor, avfall och restprodukter, i tidigare dieseldrivna fordon.

De fossilfria leveranserna rullas ut i Helsingborg och Uppsala här i slutet av mars och gäller både leveranser till mottagare och företag. Även butiksleveranserna omfattas i omställningen.

Under året kommer fler städer och stadsdelar att stegvis bli fossilfria, skriver Postnord.

LÄS ÄVEN: PostNords nya mål efter lyckade milstolpen: "Inte en färdig plan"

Annons