Här stänger IKEA, Biltema och Elgiganten ned: ”Mycket krävande”

Tuffa tider väntar i grannlandet.

Det är inte bara i Sverige som pandemin åter sköljer över landet med full kraft och tuffare restriktioner införs. Nu tvingas samtliga butiker i Oslo i Norge att bomma igen verksamheten fram till den 15 mars.

De kommande två veckorna kommer att bli en mycket krävande situation både för oss och alla andra. De senaste veckorna har vi stängt, öppnat och stängt igen. Det är klart det tär på mina medarbetare. Vi skulle önska att branschen rådfrågas innan politikerna valde att stänga alla butiker, säger Fredrik Tønnesen, vd på Elkjøp, till Ehandel.com.

Annons

Men det är inte bara handlarna i Oslo som drabbas. Även grannkommunerna Lilleström och Lörenskog tar efter och inför samma åtgärder som huvudstaden.

Butikerna i Oslo är stängda och vi har varit förberedda på att vi kan behöva stänga närliggande butiker också. Vi har varit i den här situationen tidigare, så vi är väl förberedda, säger Siri Røhr-Staff, PR- och kommunikationschef på Power.

"Röda siffror omedelbart".

Hos Biltema kommer man att använda sig av sin drive in-lösning för att hålla affärerna flytande under nedstängningen. Det innebär kort att kunderna klickar hem sina varor online, för att sedan hämta ut dem utanför butikerna.

Med klicka och hämta har vi i Oslo klarat att upprätthålla 35 procent av försäljningen och så här långt har vi inte ens behövt permittera hälften av våra anställda. Vi hoppas självklart att smittan går ned och vi ser fram emot den dagen vi kan ha öppet som vanligt i gen, säger Monica Videm, marknadsansvarig på Biltema.

IKEA har ännu inte permitterat några anställda och försöker att hålla ljusen tända med hjälp av sina digitala tjänster, men klart är att de kommande veckorna kommer att svida.

Med stängda varuhus kommer självfallet röda siffror omedelbart och dominoeffekten i vår leverantörskedja blir kännbar, säger Lars Midttun, Market Area Manager på Ikea i Norge.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!