Search
Search
Close this search box.
ANNONS

Här stänger Indiska alla butiker - "inte längre hållbart"

Picture of Johanna Allhorn

Johanna Allhorn

Dela artikeln:

20 jobb försvinner.

ANNONS

Den svenska kedjan Indiska stänger alla sina butiker i Norge. Det stod klart under gårdagen då företaget gick ut med informationen i ett mejl till sina kunder, rapporterar den norska nyhetssajten Minmote.no.

Det är med stor sorg som vi måste meddela att våra fysiska butiker i Norge snart stänger. På grund av coronapandemin har antalet besökare till våra butiker minskat kraftigt och vi har nu nått en situation som inte längre är hållbar, står det i utskicket enligt sajten.

Enligt Matilda Agné, PR-ansvarig hos Indiska, innebär stängningarna att 20 personer blir av med sina jobb. Redan förra året ska Indiska ha stängt två av sina butiker i landet.

Beslutet har varit väldigt svårt eftersom vi har fantastisk personal i butikerna och lojala kunder. Vi ser att kombinationen av fysisk handel och e-handel som den bästa lösningen för att driva butik men besöksutvecklingen under coronapandemin har gjort det omöjligt. Vi utesluter däremot inte att kunna öppna butiker igen när situationen ändras, säger hon till Minmote.

Indiska har idag 75 butiker i Sverige, Norge, Finland, Island och Tyskland. Enligt norska Finansavisen har företaget tappat 50 miljoner kronor på sin norska verksamhet under de senaste fem åren.

LÄS ÄVEN: Indiskas vd talar ut efter tuffa beskedet: "Otroligt tråkigt"

Search

Nyheter

Tjänster

Om Ehandel

Nyhetsbrevet som håller dig uppdaterad!