Indiskas VD talar ut efter tuffa beskedet: ”Otroligt tråkigt”

Ska fokusera på att utveckla e-handeln.

Coronapandemin blev sista spiken i kistan för Indiskas norska verksamhet. Företaget har gått back med 50 miljoner i landet under de senaste fem åren och med den senaste tidens butikstapp gick det helt enkelt inte längre.

LÄS ÄVEN: Här stänger Indiska alla butiker - "inte längre hållbart"

Annons

I Norge har Indiska för närvarande fem butiker - i Gjøvik, Storgate, Strømmen, Bergen och Trondheim - och alla kommer nu att läggas ner. Samtliga butiker har påbörjat en utförsäljning av lagret, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Det är alltid otroligt tråkigt att behöva stänga butiker och givetvis är det något vi försöker undvika i den utsträckningen vi kan. Självklart vill vi finnas med fysiska butiker i Norge, men så som situationen ser ut just nu är inte det möjligt för Indiska. Vi har många lojala kunder i Norge och vi jobbar hårt för att på andra sätt göra Indiskas utbud så tillgängligt som möjligt för alla trogna kunder i Norge, främst genom utveckling av e-handeln, säger Karin Lindahl, vd på Indiska.

För Indiska som helhet har butiksförsäljningen ökat i augusti och september och legat på en stabil nivå även i oktober. Utvecklingen har dock varit sämre i Norge, där företaget har fått förhålla sig till tuffare restriktioner. E-handeln i landet ska dock ha ökat med 50 procent sedan i mars, men det är alltså inte tillräckligt för att väga upp tappet i butikerna.

Indiska har inget slutdatum för när utförsäljningen i Norge ska vara avslutad. Företaget skriver i ett mejl till Ehandel att det för närvarande inte är aktuellt att stänga några butiker på kedjans övriga marknader.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!