Här stänger kedjan nio varuhus: ”Vi ber om ursäkt”

Nya nedstängningar.

I helgen stängde Sverige gränsen för inresor från Norge. Detta sedan ett om att en muterad variant av coronaviruset kan ha spridits på en del håll i landet. Samtidigt står Norge inför nya nedstängningar.

Nu på morgonen meddelar möbel- och inredningskedjan Jysk att företaget stänger totalt nio av sina butiker. Det handlar om butikerna i Askim, Moss, Vinterbro, Ski, Ryen, Furuset, Stovner, Mølla och Hasle. De kommer att hålla stängt från klockan 12.00 i dag till åtminstone den 31 januari.

Annons

Vi följer situationen noggrant och tar till alla nödvändiga medel för att säkerställa trygghet bland våra anställda och kunder. Vi följer myndighetens rekommendationer och måste tyvärr stänga flera av våra butiker, säger Martina Pohjanen, chef för Jysk Norge i ett pressmeddelande.

De anställda som påverkas av nedstängningen  kommer att få arbeta i andra Jysk-butiker tills vidare. Det är alltså inte aktuellt att permittera någon personal, meddelar Jysk. Företaget utesluter dock inte att fler butiker kan behöva stängas och man passar på att hänvisa sina kunder till e-handeln och bolagets Click & Collect-lösning.

Vi ber om ursäkt för eventuella besvär som detta kan orsaka våra kunder. Vi ber alla våra kunder att besöka vår webbplats för mer information, säger Martina Pohjanen.

LÄS ÄVEN: Jysk bjuder på vinsten - alla anställda får 88 000 kronor var i bonus

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!