Hårt tryck hos e-handlaren efter godisboom: ”Det rullar på!”

Tusentals lådor godis.

Vissa butiker kämpar just nu med ett alldeles för skralt kundunderlag. Hos andra är situationen den helt motsatta. Under gårdagen kunde vi till exempel rapportera om en ökad efterfrågan på kaffe nu när så många arbetar hemifrån.

LÄS ÄVEN: Hans e-handel ökar med 300 procent i mars - "har haft lite problem"

Annons

Och det är inte bara kaffe som hemmasittande kunder är lite extra sugna på just nu. En annan nätbutik som har fått ett uppsving i coronakrisen är nämligen Coopers Candy (tidigare USAGodis), som precis som namnet antyder säljer godis, snacks och olika drycker.

Det rullar på! Vi ser en ökning year-on-year för hela verksamheten på strax över 80 procent. Mars sticker så klart ut med exempelvis en ökning i Norge på över 250 procent mot föregående år, säger vd:n och grundaren Sebastian Pegelow till Ehandel.

Hemleverans och stängd gräns

Ökningen märks över i stort sett hela sortimentet, berättar Sebastian.

Det är inga speciella produkter som sticker ut utan det är väldigt mycket godis, chips, läsk och energidrycker. Vi säljer även väldigt mycket lösviktsförpackningar där vi skickar ett par tusen lådor i månaden.

Vad tror du att ökningen beror på?

Även om vi såg en ökning redan innan coronautbrottet så tror jag att vi ökar i exempelvis Norge mycket tack vare att man stängt gränsen. I Sverige fokuserar vi mycket på att vi har hemleverans med Budbee och där ser vi en ökning i valet av det fraktsättet.

LÄS ÄVEN: Nyhetsbrevet som blev fel gjorde stor succé

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!