Hans e-handel ökar med 300% i mars – ”har haft lite problem”

"Ser effekt av att många jobbar hemifrån".

Butikshandeln går på knäna och nu har många e-handelsföretag också börjat känna av den tuffare situation som råder i spåren av COVID-19. Vi på Ehandel har kunnat rapportera om både rekonstruktioner och konkurser, samt permitteringar och till och med varsel.

Men för en del e-handlare är utvecklingen snarast den motsatta. Hos Nybryggt.nu, som drivs av investeraren och e-handelsprofilen Karsten Deppert, har omsättningen för mars månad ökat med 300 procent jämfört med samma månad förra året. Ökningen mot februari i år är 50 procent och det trots att början på mars enligt uppgift blev lite sämre än vanligt.

Annons

Min analys är att det inte är bunkring eller så, utan att vi ser effekt av att många jobbar hemifrån. Man fortsätter jobba, och att jobba innebär att man dricker kaffe. Så då ökar mängden kaffe man dricker hemma rätt mycket! säger Karsten Deppert till Ehandel.

Fabriksproblem i Italien

Nybryggt.nu är kanske inte en av e-handelns jättar, men prognosen är att komma upp i en omsättning på 275 000 kronor i mars i år.

Förra månaden omsatte vi 175 000 kronor, och i mars förra året 80 000 kronor, berättar Karsten, och tillägger:

Vi har haft lite problem med att ha vuxit. Bland annat att lagret inte har hunnit med att skicka så snabbt som möjligt.

Men trots den goda utvecklingen har Coronaviruset fört med sig en del orosmoln, som nu kan skymtas vid horisonten.

Vi är lite oroliga för framtiden för vi säljer en del italienskt kaffe. Med läget där så går fabrikerna inte helt som vanligt. Kortsiktigt ska det inte påverka, men kanske om några månader.

LÄS ÄVEN: Kaffemaskiner.se byter namn - blir Nybryggt.nu

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!