Hemska upptäckten: Prydnader med Auschwitz-motiv på Amazon

Säljarna fortsatt aktiva.

Det har stormat kring Amazon sedan en tredjepartssäljare försökt kränga minst sagt osmakliga julprydnader och en flasköppnare med bilder från koncentrations- och utrotningslägret, Auschwitz.

Auschwitz Memoria, museet som bevarar platsen, tog till Twitter för att be e-handelsjätten att omedelbart plocka bort produkterna, vilket också skedde.

Annons

Men kort senare upptäcktes ytterligare produkter som en musmatta av en annan säljare med ett motiv över skräcklägret i dag och den rysliga produktbeskrivningen ”Massacre Auschwitcz Birkenau Jewish Death”. Även denna togs senare bort. En tredje säljare sålde också en julprydnad med en bild på en av tågvagnarna från lägret. Också den försvann från Amazon.

Alla återförsäljare ska följa våra riktlinjer och om de inte gör det kan det bli konsekvenser, till exempel radering av kontot, skriver Amazon i ett uttalande.

Noterbart är dock att ingen av säljarna tycks vara avstängda i nuläget.

LÄS ÄVEN: Amazon sålde varor med hakkors – får kritik i ny rapport

Auschwitz Memorial tackade samtliga som varit med och agerat mot produkterna, som alltså samtliga togs bort. Men i skrivande stund har säljarna bakom dem fortsatt verksamhet på plattformen.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!