Heta hudvårdsbolaget fyller på i kassan – nu tar man sikte på USA

"Ett bevis på det briljanta företag som vi har byggt".

Det svenska hudvårdsmärket Mantle, grundat av Kry-medgrundaren Josefin Landgård och Stina Lönnkvist, fyller på i kassan inför sin planerade globala expansion.

LÄS ÄVEN: Snabbväxaren blödde pengar – förlorade 21 miljoner

Annons

Enligt ett pressmeddelande har Mantle säkrat 32 miljoner kronor i en kapitalrunda ledd av det Londonbaserade riskkapitalbolaget Venrex. Något som innebär att bolaget nu tagit in runt 92 miljoner kronor sedan starten 2020.

Det känns fantastiskt att gå in i det nya året med Venrex som nya aktieägare. Deras stöd är ett bevis på det briljanta företag som vi har byggt hittills och den enorma potentialen att växa härifrån, säger Josefin Landgård, vd och medgrundare, i en kommentar.

Nått kultstatus

Enligt Mantle kommer det nya tillskottet bland annat att användas till fortsatt expansion i Storbritannien där man nyligen lanserade. Samt till en stundande lansering i Tyskland, Nederländerna och USA senare i år.

Vi ser fram emot att vara en del av Mantles fortsatta resa. Vi har imponerats av hur företaget nått kultstatus i Skandinavien och tror på deras förmåga att bygga upp en kundbas och verksamhet i Europa och utanför, säger Tom Fleming , grundare och partner på Venrex.

Under 2022 omsatte Mantle nära 26 miljoner kronor med en förlust på -24,2 miljoner kronor. I pressmeddelandet skriver bolaget att försäljningen ökade med 80 procent under 2023, vad resultatet landade på framgår däremot inte.

Annons