Hilke Collection ökar tillväxttakten – expanderar till flera länder

"Marknader som är intressanta är Danmark, Tyskland, USA och Mellanöstern".

Hilke Collection är ett ungt svensk företag som startade 2015 av Giovanna Hilke i Linköping. Företaget är känt för sina designade ljusstakar och vaser i mässing. Under våren expanderade företaget ytterligare och adderade smycken till sitt utbud. De säljer både via återförsäljare och egen e-handel.

Smycken är något jag tar på mig främst för fest och middag, det kompletterar då mina tankar kring att våra produkter skall följas åt för att rama in känslan av fest, i vardagsrummet och hemmet, en plats där våra övriga produkter ger samma känsla, säger Giovanna Hilke, vd Hilke Collection.

Annons

Efter de senaste årens framgångsrika lanseringar har Hilke Collection nu siktet på att expandera i Norden och övriga Europa. Som ett led i satsningen genomför företaget nu en kapitalisering genom riktad emission.

Hilke Collection och främst Giovanna Hilke har imponerat på mig. Jag ser Giovannas innovationsförmåga och designkunskaper som unika, men främst investerar vi i Giovanna som entreprenör och jag tror att hon har förmågan att tillsammans med Quiq kunna ta bolaget till nya höjder. Vi utgör ett starkt team tillsammans och det skall bli spännande att se hur långt vi kan nå, säger Daniel Johnsson, Investment manager på Quiq Holding Ab.

Emissionen är inte bara tänkt att tillföra kapital, utan inkluderar även ett rådgivningssamarbete, där Quiq Holding som investerare även tillför kompletterande kompetens till bolaget.

Kundrelationen i fokus

Denna affär var en självklarhet för oss då vi vill fortsätta expandera, men också utvecklas i fler kanaler. Målet är att fortsätta satsningen i Sverige och Norge parallellt med expansion mot fler länder. Marknader som är intressanta för bolaget är bland annat Danmark, Tyskland, USA och Mellanöstern. Vi kommer utveckla våra produktkategorier och bygga på en ömsesidig relation med våra kunder, säger Giovanna.

Annons