Historisk vinst för Åhléns – efter år av jätteförluster

"Första gången på över tio år".

Åhléns är tillbaka i vinnarspåret. Efter att ha förlorat hundratals miljoner kronor i ett decennium kan man äntligen visa upp en rörelsevinst på 86 miljoner för perioden 1 maj 2023 till 30 april 2024, rapporterar Dagens industri.

Vi är oerhört stolta över att kunna meddela att Åhléns nu går med vinst för första gången på över tio år. Detta är ett bevis på vårt teams hårda arbete och engagemang för att transformera och förbättra vår verksamhet, säger Ayad Al-Saffar, ägare och vd för Åhléns, i ett pressmeddelande.

Annons

Omsättningen landade i sin tur på 4,6 miljarder kronor, att jämföras med 5,7 miljarder från året innan. Men då hade man ett förlängt verksamhetsår över 16 månader.

Man slår dock 2021, då försäljningen uppgick till 4,4 miljarder.

Trots de utmaningar som hög inflation, höga räntor och logistiska hinder medfört, har vi lyckats genomföra strategiska förändringar som har lagt grunden för vår nuvarande och framtida framgång. Att vårt rörelseresultat har förbättrats med över 360 miljoner kronor jämfört med föregående år är en enastående prestation, säger Ayad Al-Saffar.

Annons