Historiskt dåligt för Bergendahls: ”Första förlusten någonsin”

E-handelssatsningen blev dyrköpt.

City Gross e-handelssatsning stod Bergendahls Food dyrt. De högtflygande planerna blev snabbt till en kraschlandning. Nu rapporterar dessutom Dagens Industri att koncernen lidit en historisk förlust under det senaste räkenskapsåret.

Senaste året blev historiskt tufft för Bergendahls Food. Vad jag förstår är det det första förluståret någonsin, säger Håkan Åkerström, vd på Bergendahls Food, till DI.

Annons

Nu är målsättningen att snabbast möjligt vända till vinst och påbörja en ny tillväxtresa. Det är ett digert arbete som väntar men Håkan Åkerström, som klev in som ny vd i september, har en plan.

Vi har tagit fram en åtgärdsplan. Bland annat kommer vi med start den 1 december att sjösätta en ny organisationsmodell med tydligare resultat- och ansvarsområden och ökat fokus på att förbättra kundupplevelsen, säger han.

LÄS ÄVEN: City Gross styr om e-handeln – ”Äter upp lönsamheten”

Ny vd till City Gross

Bland annat ska City Gross knoppas av till ett dotterbolag och en ny vd har plockats in till matkedjan. Valet föll på ett välkänt namn i dagligvarubranschen.

Vi har nu rekryterat en mycket stark och kompetent vd. Det är Anders Wennerberg, som tidigare varit kedjechef för Ica Maxi och vd för Netto Sverige, och han kommer att ha en nyckelroll i processen för att vända och stärka Bergendahl Food, berättar Åkerström.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!