H&M-ägda kedjan lanserar marknadsplats – levererar åt säljarna

Rensar gamla plagg på lagret.

Det H&M-ägda premiummärket Cos har släppt en egen köp och sälj-plattform Som går under namnet Resell.

Alla våra produkter är designade med tanke på livslång kvalitet så att de kan bäras och älskas i många år. En cirkulär modestrategi är hjärtat av våra kollektioner och vi letar alltid efter nya sätt att göra bättre för vår planet och din garderob. Därför lanserar vi Resell, en destination som skapats för vårt community för att köpa och sälja begagnade modeartiklar. Från en Cos-älskare till en annan, skriver företaget på sin sajt.

Annons

LÄS ÄVEN: H&M omsatte 9 miljarder i Sverige: ”Anpassningen har påskyndats”

Med marknadsplatsen vill företaget uppmuntra till att inte alltid välja nyproducerat mode. Resell är nischat åt att endast sälja Cos-plagg och tillbehör, och företaget understryker att förfalskade samt icke-märkta Cos-artiklar inte är tillåtna på sajten.

För att säkerställa att varje artikel är äkta måste våra säljare dela produktnumret på vårdsetiketten.

Redan nu kan man lägga upp sina secondhand plagg i kategorierna kvinnor, män samt barn och baby. Men handla kan man inte göra än.

För närvarande kan du börja ladda upp de Cos-produkter du vill sälja, men webbplatsens köpsida kommer att öppnas vid ett senare tillfälle, skriver man på sajten.

Det är därför lite oklart hur marknadsplatsen kommer att se ut, men i pressmeddelandet tillägger Cos att företaget kommer även att erbjuda "nya artiklar från Cos arkiv som sträcker sig över de senaste 13 åren" på sajten.

Till en början kommer Resell att lanseras i Storbritannien och Tyskland, men under hösten kommer Cos att öppna upp marknadsplatsen globalt. Enligt Resell tillhandahåller Cos en tredjeparts-leveransservice för alla transaktioner som sker på marknadsplatsen. På så sätt vill man ge köpare i alla världens hörn möjlighet att ge de begagnade plaggen ett nytt hem.

Cos Resell tar en transaktionsavgift på 10 procent av priset för varje såld artikel. Transaktionsavgiften beräknas utifrån varans pris och inkluderar leveranskostnader, sammanfattar företaget.

Annons

Annons