H&M-konkurrenten Shein tar sikte på börsen – hoppas på pengaregn

Kan bli den största noteringen på flera år.

Shein, grundat i Kina men numera registrerat i Singapore, är en av H&M:s största konkurrenter. Snabbmodeplattformen har tidigare värderats till drygt 100 miljarder dollar, högre än H&M och Zara tillsammans. Nu ryktas Shein ha siktet inställt på en börsnotering i USA.

LÄS ÄVEN: Shein öppnar butik i Sverige – lockar med ny kollektion

Annons

Enligt Bloomberg, som hänvisar till en anonym källa, kan en notering ske under nästa år och tre investmentbanker ska ha anlitats av lågprisbolaget för att bereda vägen. Enligt vissa uppgifter ska det även ha skickats in en konfidentiell ansökan om att noteras i USA.

Stämts för plagiat

Shein plockade tidigare i år in 2 miljarder dollar i riskkapital till en värdering på 66 miljarder dollar och en eventuell börsnotering skulle kunna bli en av de större på flera år. Bolaget uppges nämligen sikta på en värdering runt 90 miljarder dollar.

E-handelsjätten grundades redan 2008 och har idag USA som sin största marknad. Deras affärsmodell bygger främst på att producera fast fashion till lågpris kombinerat med marknadsföring i sociala medier.

Shein har dock anklagats för flera fall av designstöld där bland annat H&M tidigare i år valt att stämma det kinesiska fast fashion-företaget.

Annons