H&M storvarslar i Sverige – anställda i alla butiker kan drabbas

"Beslutat att se över vår nuvarande organisationsstruktur och bemanning".

H&M förbereder för nedskärningar i Sverige, det rapporterar SVT. Det är fackförbundet Handels som berättar att personal kommer att varslas och att stormöten hållits med personal.

Det är ett omfattande varsel som kan beröra alla H&M:s butiker i Sverige, säger Fritjof Carlsson-Brandt, pressekreterare på Handelsanställdas förbund, till SVT.se.

Annons

H&M har i dag runt 12 000 anställda i Sverige. Exakt hur många av dessa som kan komma att omfattas, när bolaget ska spara pengar, uppger man inte. Däremot bekräftar man för sajten att man kommer att se över bemanningen.

Vi har tidigare idag informerat våra kollegor i butik om att vi har beslutat att se över vår nuvarande organisationsstruktur och bemanning i våra H&M-butiker i Sverige, skriver Anna Wittbjer, pressansvarig på H&M i Norden, och fortsätter:

H&M kommer erbjuda en anställning till alla våra medarbetare i butik. I enlighet med svensk lag kommer H&M lämna ett varsel till Arbetsförmedlingen med det uppskattade antalet medarbetare som eventuellt kommer att välja att avsluta sin anställning hos H&M.

Uppdatering: H&M uppskattar att runt 400 kommer att tacka nej till bolagets erbjudande och därmed behöva lämna.

Annons