H&M tillbakavisar: ”Vi avbryter inte pågående permitteringar”

Ansöker inte om förlängning.

När pandemin slog till tvingades H&M stänga tusentals butiker världen över. Kort därpå kom också besked om att företaget hade permitterat både butiksanställda och tjänstemän i Sverige.

LÄS ÄVEN: H&M permitterar i Sverige: "Vår verksamhets bästa i åtanke"

Annons

Tidigare i dag kom uppgifter om att modejätten hade avbrutit sin pågående permittering och kallat tillbaka tusentals anställda. Nu kan vi dock avslöja att det inte stämmer.

Viktigt att poängtera är att vi inte avbryter pågående korttidspermitteringar. Det korrekta är att vi inte avser att ansöka om förlängd period, skriver Katarina Hugo, presskontakt på H&M-gruppen, i ett mejl till redaktionen.

Det ser alltså ut som att företagets permitteringar i Sverige kommer att pågå till och med den sista juni.

Som det ser ut i dagsläget kommer vi inte att ansöka om en förlängd period för korttidsarbete för våra medarbetare på huvudkontoret i Sverige för perioden juli-oktober. Detta är information som vi kan ge i dagsläget. Vi ber att få återkomma med mer detaljer längre fram.

Sedan krisen inleddes och H&M tvingades till masstängning av butiker har företagets e-handel sett en kraftig tillväxt. Tillväxten på nätet har dock inte räckt för att väga upp för det omsättningstapp som drabbat koncernen i samband med pandemin.

LÄS ÄVEN: Specialuppdatering: H&M backar med nära 60 procent

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!