H&M:s miljardvinst överraskade alla – nu rusar aktien

"Vi ser allt bättre förutsättningar".

Det ljusnar för H&M. Modejätten ökade försäljningen med 10 procent i juni, jämfört med samma månad i fjol. Dessutom slog man förväntningarna och redovisade en högre vinst.

Rörelseresultatet för det andra kvartalet landade på drygt 4,7 miljarder kronor - runt 700 miljoner över analytikernas prognoser.

Annons

Vi ser allt bättre förutsättningar till såväl ökad tillväxt som lönsamhet, säger Helena Helmersson, vd för H&M, i rapporten.

Samtidigt pågår fortsatta ansträngningar för att minska bland annat inköpskostnader och andra sparåtgärder.

Mycket av arbetet som vi har gjort under de senaste åren börjar ge effekt. Vi fortsätter också med våra satsningar med fokus på kunderbjudandet, samtidigt som vi vill ge våra kunder en ännu bättre upplevelse med ökad inspiration och smidighet i våra fysiska butiker och digitala kanaler, säger Helena Helmersson.

Försäljningen under kvartalet meddelades i mitten på juni och landade på drygt 57,6 miljarder, vilket motsvarade en tillväxt 6 procent. Räknat i lokala valutor var dock nettoomsättningen i nivå med samma period 2022.

Rapporten mottogs ändå med glädje av marknaden och aktien har i skrivande stund stigit med 11 procent till 174,76 kronor.

Annons