Höjde priset mitt i pandemin – nu tänker IKEA om

Nytt pris på Click&Collect - igen.

Ehandel Network: Bli medlem och få förhandsinformation och rabatter. Läs mer här.

"Generellt sett tar vi alltid betalt för får våra leveranslösningar och just för Click&Collect ligger priset på 99 kronor. Sen kan det så klart alltid finnas saker i vår omvärld som kan påverka, men just nu finns det inga beslut om att genomföra någon ändring".

Så lät det från Ikea när vi i höstas uppmärksammande att företaget hade börjat ta betalt för Click&Collect, trots den rådande pandemin. Tjänsten hade tidigare varit kostnadsfri för kunderna, men nu skulle de alltså betala 99 kronor för att hämta upp sitt paket i något av möbeljättens varuhus. Priset kunde jämföras med att Ikea-leverans med PostNord samtidigt kostade 39 kronor.

Annons

LÄS ÄVEN: Pandemins grepp hårdnar - då tar IKEA betalt för Click&Collect

Nu visar det sig dock att "genomföra en ändring" är precis vad Ikea har gjort. Sedan en tid tillbaka kostar Click&Collect varken 0 eller 99 kronor. Istället har man landat på ett mellanting i form av 39 kronor.

Vårt normala pris för tjänsten Click&Collect är 99 kronor. I mitten av januari sänkte vi på nytt priset på den tjänsten från 99 kronor till 39 kronor - allt för att uppmuntra våra kunder att beställa och betala online - för att hämta själva utanför varuhuset, säger Arvid Stigland, presskontakt på Ikea Sverige.

Enligt Arvid Stigland genomfördes två "prisjusteringar" för tjänsten Click&Collect Drive Thru när pandemin slog till för snart ett år sedan. Under våren var tjänsten gratis och under sommaren sattes priset till 39 kronor, åtminstone för beställningar värda under 500 kronor. Gällde det dyrare beställningar än så kostade inte Click&Collect något extra. Just nu kostar dock upphämtningen 39 kronor oavsett orderns värde.

Vår ambition är att hitta en balans mellan att ta betalt för våra tjänster och att hjälpa våra kunder som inte vill eller kan besöka vårt varuhus – på grund av pandemin. Något som ju helt och hållet beror på hur situationen utvecklas.

Enligt Ikeas hemsida gäller det nuvarande Click&Collect-priset till och med den 31 mars eller den 30 april, beroende på var man tittar.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!