Hon blir ny VD på NK Retail – ska utveckla e-handeln

"Jag har en stark passion för retail".

Susanne Ekendahl Weisten, så heter NK Retails vd från och med den 1 april. Hon tar över efter Lars Jungerth, som agerat tillförordnad vd i det nya dotterbolaget.

Vi är många på NK som känner Susanne Ekendahl Weisten väl från hennes år på Departments & Stores och som vet vilken god ledare hon är, samt vilken bred och djup kunskap hon har av att bedriva retail. I den fas NK Retail nu befinner sig behövs en stark operativ ledare som Susanne, och jag är glad över att hon valt att ta sig an denna nya utmaning, säger Bo Wikare, vd på AB Nordiska Kompaniet, i ett pressmeddelande.

Annons

NK förvärvade som bekant Departments & Stores och e-handeln Man of a Kind från modekoncernen Retail and Brands tidigare i år och i och med detta skapades NK Retail. Där ingår 40 avdelningar på NK Stockholm och Göteborg och tillsammans utgör de 25 procent av det totala antalet avdelningar på varuhusen.

LÄS ÄVEN: Expanderar e-handeln efter förvärvet - VD:n avslöjar planen

Susanne Ekendahl Weisten, som nu får förtroendet att leda bolaget framåt, kommer närmast som rollen som operativ chef på NK Retail. Men hon har även nio års erfarenhet bakom sig hos Departments & Stores och har även arbetat för såväl Filippa K, som Guldfynd, JS och Skopunkten.

"Är stolt"

En av fokuspunkterna blir nu att utveckla e-handeln för de anrika varuhusen.

Jag har en stark passion för retail och är stolt över de positiva kundupplevelser NK Retail skapar för NK:s kunder, både i varuhusen och online. Jag ser fram emot att som vd arbeta operativt och fokuserat med bland annat utvecklingen av våra koncept där nya modeavdelningar på damplanen i Stockholm och Göteborg är prioriterade. Ett annat fokus är den fortsatta utrullningen av vårt sortiment på NK:s e-handel, säger hon om sin nya roll.

LÄS ÄVEN: NK köper e-handel – betalar 58 miljoner för tidigare krisbolaget

Annons