NK köper e-handel – betalar 58 miljoner för tidigare krisbolaget

"Ger oss större möjligheter".

NK förvärvar Departments & Stores (DSE) från modekoncernen Retail and Brands. DSE som idag driver 40 butiker, vilket motsvarar runt 25 procent av det totala antalet avdelningar, på NK i Stockholm och Göteborg. Det anrika varuhuset plockar på sig varulagret, inventarierna och de tekniska systemen. Dessutom erbjuder man samtliga medarbetare fortsatt anställning.

Förvärvet ger oss större möjligheter att snabba på utvecklingstakten på NK. Det handlar bland annat om utveckling av damplanen i Stockholm och Göteborg och lansering av avdelningarnas sortiment på NK:s e-handel. NK:s långsiktiga affärsstrategi, med fristående entreprenörer som driver avdelningarna, ligger fast och på sikt räknar vi med att andra entreprenörer kommer ta över de aktuella avdelningarna, säger Bo Wikare, vd på NK och vice vd på Hufvudstaden, i ett pressmeddelande.

Annons

I köpet ingår även e-handeln Man of a Kind och den totala köpeskillingen landar preliminärt på 58 miljoner kronor. Verksamheten kommer att drivas i ett helägt dotterbolag till NK under ledning av Lars Jungerth, som blir tillförordnad vd. Affären ska vara genomförd den 3 februari.

Vi är glada över att NK valt att förvärva vår verksamhet. Det innebär att vi får en stark ägare att fortsätta utvecklas med, vilket gynnar våra kunder, medarbetare och leverantörer, säger Lars Jungerth, nuvarande vd på DSE och blivande tillförordnad vd för NK:s dotterbolag.

"Har större motståndskraft"

Retail and Brands är mycket nöjda med försäljningen och letar nu även "lämpliga lösningar" för Brothers och Polarn O. Pyret.

Den framgångsrika avyttringen av Departments & Stores verksamhet visar att rekonstruktionerna som genomfördes under 2020 har resulterat i verksamheter som är bättre rustade för framtiden. Trots att pandemin fortsätter att påverka detaljhandeln negativt så har vi skapat bolag som idag är effektivare och har större motståndskraft. Departments & Stores står på en stark grund med detaljhandel i väldigt attraktiva avdelningar och e-handelsplattformen Man of a kind. Jag känner mig trygg i att NK blir ett bra hem för Departments & Stores verksamhet och önskar alla anställda lycka till, säger Kristian Lustin, vd på RNB.

Annons