Hon gör skilsmässor digitala: ”Banar väg för en helt ny bransch”

Ny tjänst slår miljonen i år.

Det mesta kan numera göras med e-handelns hjälp. Vi på Ehandel har bland annat berättat om digitala begravningar, som verkar öka i popularitet.

LÄS ÄVEN: De ska livesända begravningar: "Känns naturligt"

Annons

Nu kommer det även att bli vanligare med digitala skilsmässor. I alla fall om man ska tro Charlotte Ljung, som grundat den digitala skilsmässoplattformen Endbright. Den erbjuder stöd och rådgivning vid separationer och skilsmässor via bland annat checklistor, tips och kurser inom allt från juridik och ekonomi till välmående. Tjänsten lanserades för ungefär ett år sedan och har nu samlat runt två tusen medlemmar.

Vi banar väg för en helt ny bransch. Det är många livsavgörande beslut som sker under en kort och intensiv period. Behovet av att få hjälp när hela ens liv ska styras om är omfattande. Det starka gensvaret visar att Endbrights erbjudande är efterfrågat och vi vill också bidra till att normalisera en process som fortfarande är präglad av en viss stigma. Vår ambition är att facilitera uppbrott så bra och smidigt som möjligt. Vissa skilsmässor går även att undvika, och om man beslutar sig för att skilja sig kan man göra det mer eller mindre snyggt, säger Charlotte Ljung i ett pressmeddelande.

Bambusers grundare bland investerarna

Enligt Endbright är det ungefär 200 000 personer om året som genomgår en skilsmässa eller separation i Sverige, och antalet ska ha ökat de senaste åren. Företaget ser med andra ord stor potential för sin tjänst. Under 2021 räknar man med att omsättningen, som 2020 landade på strax under en miljon, ska växa till det dubbla.

På vägen har företaget samlat på sig en rad investerare. Det handlar om bland andra TePes styrelseordförande Joel Eklund, IVF-appen Bonzuns grundare Bonnie Roupé samt Jonas Vig, vd på Min Doktor och grundare av live-videotjänsten Bambuser.

I oktober lanserade Endbright en betalvägg för att ta del av företagets tjänster. Medlemmar får en första månad gratis och betalar sedan 139 kronor per månad. Av de 2 000 medlemmarna är drygt 300 återkommande betalande kunder. Dessutom uppges 600 av medlemmarna ha köpt tillgång till webinarier och rådgivning.

Endbright samlar allt man behöver i skilsmässan eller separationen, som absolut kan grunda sig i juridiken, men där är även mycket ekonomi - till exempel är "har jag råd att skilja mig?” en väldigt vanlig fråga - samt välmående. Ett uppbrott lever man med hela livet om man har barn ihop. Där finns alltid ett före, ett under och ett efter, skriver företaget till Ehandel.

Annons