Hövding överklagar säljstoppet: ”Varit överlägset bäst”

Slår tillbaka mot myndigheten efter beslutet.

I går kom beskedet att Konsumentverket belägger Hövding med ett tillfälligt försäljningsstopp av den populära cykelhjälmen, Hövding 3.

Ett tungt slag mot e-handlaren, som nu arbetar för att myndigheten ska backa.

Annons

Hövding delar inte Konsumentverkets bedömning och kommer att överklaga beslutet, skriver de i ett uttalande på sin webbshop.

Under det tillfälliga köpstoppet ska produktens säkerhet utvärderas. Något som inte gjorts ännu. KV ifrågasätter istället testmetoden för Hövding 3. Samtidigt har Hövding beviljats anstånd för att ta fram kompletterande material innan ett slutgiltigt beslut tas i frågan.

Hövding 3 har genomgått omfattande tester och bevisat sig vara överlägset bäst i de vanligaste cykelolyckorna. Testmetoden som Hövding 3 har certifierats enligt har tagits fram och godkänts av oberoende parter för att leva upp till högt ställda säkerhetskrav inom Sverige och EU, skriver Hövding.

Pausar försäljningen

Hjälmen har fram till i dag sålts i över 500 000 exemplar. Men nu sätts alltså försäljningen via den egna webbutiken på paus. Externa återförsäljare påverkas dock inte av beslutet.

Hövding kommer att följa Konsumentverkets beslut och tillfälligt upphöra med försäljningen av Hövding 3 i Sverige på Hövdings hemsida. Hövdings förhoppning är att kunna återuppta försäljningen när Konsumentverket och domstol har fått möjlighet att göra en fullständig prövning. Inget beslut om återkallelse av Hövding 3 har fattats, skriver bolaget.

Hövding omsatte 99,7 miljoner kronor under 2022 och gjorde en förlust på -68,1 miljoner.

LÄS ÄVEN: Hövdings tunga smäll - tvingas till försäljningsstopp

Annons
Annons