Hur säkra är egentligen paketskåpen? – Postnord svarar

"Använt samma typ av box i två år med gott resultat".

Hur säkert är det egentligen med paketboxar? Vad händer om någon med rätt verktyg och fel avsikter får för sig att ta en närmare titt på innehållet i skåpet? Eller om någon helt enkelt sätter i system att sno försändelserna direkt från de som hämtat ut dem?

Vi frågade Postnord som just meddelat att deras satsning på paketboxar nu ska rullas ut i vårt avlånga land.

Annons

Vi har förstås utvärderat säkerheten i piloten, och känner oss trygga med att skala upp antalet boxar. Vi har också erfarenheten från Danmark, där vi har använt samma typ av box i snart två år med gott resultat. Vi är noga när vi väljer var boxarna ska placeras så att det ska vara tryggt för mottagare, kunder och chaufförerna som levererar till boxarna, säger Maria Ibsén, pressansvarig på Postnord, till Ehandel.

Exakt vilka säkerhetsåtgärder som vidtas, om några alls, utöver att välja platsen för skåpets placering noggrant går man inte in på.

Intresset för paketboxarna har i alla fall vuxit enormt. Logistikaktörerna ställer ut fler och fler, samtidigt som beställningsalternativet hela tiden växer bland konsumenterna.

Hur säkert skulle ni säga att leveransalternativet till paketboxar är jämfört med ombud, eller direkt hem till dörren?

En leverans till paketbox är jämförbar med leverans till ombud, eftersom båda kräver att mottagaren legitimerar sig. Leverans direkt till dörren finns, som du vet, både med och utan krav på legitimation, beroende på vad avsändaren väljer, säger Maria Ibsén.

LÄS ÄVEN: Postnords plan – rullar ut tusentals paketboxar: ”Strålande resultat”

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!