Hyresvärden krävde Indiska i konkurs – ”är tillrättalagt”

Kedjan brottas med stora skulder hos Kronofogden.

Hyresvärden Centrum 20 AB i Linköping tröttnade på uteblivna hyror från Indiska och lämnade därför in en ansökan om att försätta Indiska i konkurs, rapporterar Breakit. Totalt rör det sig om en skuld på 2,6 miljoner kronor, exklusive dröjsmålsränta, i obetald hyra under både förra året och i år.

Men nu ska konkurskravet mot kedjan vara tillbakadragen från Centrum 20 AB och ärendet ska också vara utrett parterna emellan. Det säger i alla fall Indiskas vd Karin Lindahl.

Annons

Detta olyckliga missförstånd är nu tillrättalagt. Jag har haft ett bra samtal med hyresvärden och konkursansökan ska nu vara återkallad. Vi har överlag ett mycket gott och långsiktigt förhållande till alla våra hyresvärdar och andra leverantörer, och i detta fall är det något i dialogen som brustit, skriver hon i ett mail till sajten.

Centrum 20 AB är dock inte ensamma om att inte ha fått in hyran. Totalt ska över 20 aktörer, flera av dem hyresvärdar, försökt få hjälp hos Kronofogden för att få tillbaka sina pengar från Indiska.

"Gör upp överenskommelser"

Karin Lindahl säger till Breakit att alla fordringsägare har fått betalt efter rekonstruktionen, men att pandemin medfört att man inte kunnat fullfölja alla åtaganden enligt utsatt tid.

Vi har haft löpande dialog med våra hyresvärdar och fått stöd med hyran då antalet besökare i princip har varit halverade sedan corona slog till i mars 2020. I vissa fall har dessa gått vidare till Kronofogden och då gör vi alltid upp överenskommelser, skriver hon.

Hon säger också att företaget visserligen har en hel del att ta igen, men att man ser till att alla leverantörer ska få sina pengar.

Annons