ICA delar ut 10 000 kronor till alla anställda: ”Historiskt hög premie”

E-handeln ökade 30 procent.

Nu presenterar Ica-gruppen siffrorna för sitt fjärde kvartal samt för helåret 2020. Under årets sista kvartal ökade bolagets omsättning med nära sex procent och landade på cirka 32,6 miljarder kronor. Samtidigt steg periodens resultat med knappt en procent och uppgick till 919 miljoner kronor.

För helåret ökade omsättningen likaså med nära sex procent. Totalt summerade man en försäljning om 126 miljarder kronor. Periodens resultat uppgick till runt 4,2 miljarder kronor, vilket är en ökning om 21 procent.

Annons

Resultatmässigt har vi i stort en bra utveckling och vi når under 2020 vårt marginalmål. Trots de utmaningar som pandemin inneburit, har vi haft fortsatt god fart i viktiga utvecklingsprojekt, skriver Per Strömberg, vd för Ica Gruppen, i ett pressmeddelande.

Företagets e-handelsverksamhet stod för cirka 45 procent av tillväxten under kvartalet, och över 30 procent på helåret.

Nu inleder vi inom kort migreringen till Ocados e-handelsplattform, som ska vara fullt ut genomförd i slutet av 2021. Det kommer att innebära bättre funktionalitet för både handlare och kunder och är ett viktigt steg på vägen mot en effektivare e-handel för oss, skriver Per Strömberg.

Vi kommer också inom kort att starta upp vårt e-handelslager i Göteborg och 2022 tar vi nästa viktiga steg i och med uppstarten av vårt nya automatiserade e-handelslager i Stockholm.

Det här året har bolaget dessutom valt att belöna varje medarbetare med den högsta resultatpremien någonsin, nämligen 10 000 kronor per anställda. Premien delas dock endast ut till anställda som inte omfattas av något annat rörligt ersättningsprogram, och beräknas utifrån antalet upparbetade timmar under året som har gått.

Det har varit ett på många sätt ansträngande år och jag är därför extra glad åt att vi med det starka resultatet i ryggen kan dela ut en historiskt hög resultatpremie.

I början av 2021 stod det klart att Apotek Hjärtats vd Anders Nyberg kommer att gå i pension i år, och rekrytering av hans efterträdare har inletts.

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!