ICA ger sig in i priskriget – sänker på hundratals varor

"Ett första steg".

Dagligvarujättarna har varit i blåsväder efter att matpriserna rusat. Det fick Lidl och Wolt att gå ut och kampanja med prissänkningar. Nu får duon sällskap av Ica Sverige.

De sänker nämligen priserna ut till butikerna. Det handlar om över 300 varor och sänkningar från 5 till 25 procent, som omfattar både egna märkesvaror och andra leverantörers produkter.

Annons

Med den här breda prissänkningen så skapar Ica Sverige förutsättningar för alla Ica-handlare att sänka priserna till kunderna i sina butiker. Då varje Ica-handlare bestämmer över sitt sortiment och sätter sina egna priser så kommer kunderbjudandet och antalet artiklar variera lokalt mellan olika Ica-butiker, säger Eric Lundberg, vd på Ica Sverige, i ett uttalande.

Produkterna finns i en rad olika kategorier som skafferi, bröd, ost, chark, såser, barnmat, fågel och hygienprodukter. De nya priserna kommer att gälla från och med den 11 april i år.

Hela Ica jobbar nu hårt för att hjälpa kunderna i det tuffa läge som råder och jag är därför mycket glad att vi nu i ett första steg tillsammans med några av våra leverantörer kunnat få till denna breda satsning trots det ansträngda läge som också hela livsmedelskedjan är i, säger Eric Lundberg.

Annons