Idag: Kronans Apotek öppnar outlet – ”minskar vårt klimatavtryck”

"Vi behöver rädda överblivna varor".

Idag slår Kronans Apotek upp dörrarna till kedjans första outletbutik. Konceptbutiken har placerats i Angered Centrum i Göteborg, och är en förlängning av den digitala outletbutiken på Kronansapotek.se.

LÄS ÄVEN: Kronans Apotek om Q1-krisen i branschen: “Ett jättetufft kvartal”

Annons

Vi behöver rädda överblivna varor och ge dem en andra chans. Därför öppnar vi en outlet så att varor som ska fasas ut, som har kort hållbarhet eller av någon annan anledning blivit över, får en chans att möta kunderna igen till ett bra pris, säger Frida Hemmingsson, hållbarhetschef på Kronans Apotek, i ett pressmeddelande.

I butiken ska varor från andra apotek och från företagets centrallager att samlas och priserna kommer att vara sänkta med upp till 60 procent. Om konceptet faller väl ut planerar företaget att öppna fler outlets på andra platser i landet.

Det här är en bra möjlighet att erbjuda våra apoteksprodukter till ett bra pris, samtidigt som vi minskar vårt klimatavtryck. Kronans Apotek vill förena omtanke och utveckling där en outlet är ett steg i rätt riktning, så att fler kunder kan ta del av bra apoteksvaror på ett sätt som gynnar både hälsan, plånboken och miljön, avslutar Frida Hemmingsson.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!