iDeal of Swedens galna rekord: Elva order i sekunden

Det gick undan på Black Friday.

Mobilskalsföretaget iDeal of Sweden fick det svettigt under Black Friday. När försäljningen peakade under årets stora readag så rasade det in hela elva order i sekunden. Det i sin tur ledde till försäljningsrekord under såväl Black Week som Cyber Week.

Ett rekord som i mångt och mycket kan tillskrivas lanseringar på nya marknader och ett plattformsbyte i inledningen av året.

Annons

Årets rekord är ett resultat av hårt arbete från vårt team, en tydlig strategi och ett byte till e-handelsplattformen Centra som genomfördes tidigt 2019. Hade vi inte genomfört detta byte hade det inte varit möjligt att hantera den extrema ordermängd som vår e-handel har varit utsatt för denna vecka. Jag är otroligtstolt över samtliga parters roll i veckans framgångar. Från kollegor och samarbetspartners till våra trogna följare, säger Joachim Lindström, vd på iDeal of Sweden, i ett pressmeddelande.

Bolaget vill inte avslöja de exakta försäljningssiffrorna, men målsättningen att dubbla förra årets omsättning på nästan 428 miljoner kronor ligger fast.

Bolaget har haft samma mål 2019, att dubbla omsättningen mot 2018 och kommer fortsätta att aggressivt expandera verksamheten med rekryteringar och löpande lanseringar på nya marknader under 2020, skriver man.

Annons