IKEA elektrifierar leveranserna i Stockholm: ”En milstolpe”

"Ett viktigt steg på vår fortsatta resa att elektrifiera våra transporter".

Ikeas elsatsning rullar vidare. Efter att man nyligen börjat utbyggnaden av 700 laddpunkter för elbilar, elektrifierar man nu sin last mile-distribution i Stockholm.

Det hela sker i samarbete med Widriksson Logistik som kommer att ta hand om distributionen från Ikeas varuhus i Kungens Kurva, samt för e-handelsleveranser i södra Storstockholm.

Annons

Det är en milstolpe att elektrifiera last mile för Ikea i Stockholm och ett viktigt steg på vår fortsatta resa att elektrifiera våra transporter. Vi har lyckats bygga upp en infrastruktur för elektrifieringen och säkerställt laddkapacitet i vår fastighet med el märkt Bra Miljöval samt egenproducerad el från vår solcellsanläggning, säger Christel Grip, hållbarhetschef för Widriksson Logistik.

Hitta vägar

Widriksson har hanterat distribution från Ikeas varuhus i Kungens Kurva sedan 2013, och sedan 2018 även e-handelsleveranser i södra Storstockholm. Tidigare har man använt sig av biogasbilar, men nu blir alltså leveranserna elektrifierade.

Leveranserna kommer att ske med nyinköpta lätta lastbilar som drivs helt på el med en räckvidd på 150 kilometer och en lastvikt på 750 kilo.

Nu kan man äntligen se våra elbilar rulla på Stockholms gator för att leverera produkter hem till våra kunder. Vi har nått hit tack vare samarbetet med Widriksson och det visar på vikten av att hitta vägar tillsammans i ett läge där vi står inför många utmaningar när det kommer till att lösa elektrifieringen av våra leveranser, säger Hanna B Broman, country customer fulfilment manager, Ikea Sverige.

Annons