IKEA fyrdubblar sin unika svenska butik: ”Vi skalar nu upp testet”

"För att kunna ta med oss lärdomarna in i alla våra varuhus".

Nyligen kunde vi berätta att IKEA:s second hand-butik fick leva vidare efter en testperiod på ett halvår. Anledningen sades bland annat vara att man under pandemin inte kunnat testa konceptet fullt ut och man förlängde därmed testet med ytterligare sex månader.

LÄS ÄVEN: IKEA:s second hand-butik får leva vidare – ”har utmanat oss alla”

Annons

Detta var dock tydligen inte hela sanningen för nu meddelar IKEA att man flyttar butiken till nya lokaler och fyrdubblar ytan. Från dagens 72 kvadratmeter till hela 300 kvadratmeter. Man satsar alltså ytterligare på second hand-butiken.

Vi har redan lärt oss massor av vårt test, men är inte färdiga ännu. Därför skalar vi nu upp testet för att kunna ta med oss lärdomarna in i alla våra varuhus, säger Jonas Carlehed, hållbarhetschef på IKEA Sverige, i ett pressutskick.

Företaget kallar den svenska second hand-butiken ett globalt test och det är uppenbart att man alltså ska försöka införa vissa av de nya arbetssätten i IKEA-varuhusen.

Förutom större lokaler, har sortimentet utökats med andra sorters möbler och heminredning som tack vare helt nya metoder kan rengöras och repareras och därmed säkra IKEAs höga krav på produktsäkerhet och kvalitet, skriver möbeljätten.

De nya lokalerna ligger även de på Retuna Återbruksgalleria i Eskilstuna.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!