IKEA investerar över en miljard i ny digital butik

Stort fokus på hållbarhet.

Möbeljätten IKEA testar just nu många nya koncept som uthyrning av möbler till företag och deras första second hand-butik någonsin.

LÄS ÄVEN: IKEA:s second hand-butik får leva vidare – ”har utmanat oss alla”

Annons

Nu meddelar företaget att man ska starta en helt ny typ av butik. IKEA Décoration kommer att öppna den 23 juni och ska erbjuda inredningsdetaljer och föremål till hemmet.

Butiken, som tar plats på Rue de Rivoli i centrala Paris, ska vara på tre plan och 2900 kvadratmeter. Totalt ska man sälja 1900 produkter för att dekorera hemmet, och det kan vara allt ifrån växter till väggdekorationer.

Det ska även finnas digitala terminaler i butiken och hela sortimentet ska gå att beställa för hemleverans. Kunder ska även kunna använda IKEA-appen för att skanna varor och checka ut snabbare. Satsningen ska vara en del av IKEA:s omnikanalsstrategi.

"Ett nytt sätt att möta vårt erbjudande"

Precis som deras andra nya satsningar så ska även IKEA Décoration ha ett stort hållbarhetsfokus med förnybara och återvunna material.

Butiken svarar på IKEA:s ambition att inspirera sina kunder att anta en mer hållbar livsstil i hemmet, skriver IKEA Frankrike.

Enligt möbeljätten har man investerat 130 miljoner euro, runt 1,3 miljarder kronor, i det nya konceptet.

Jag är väldigt stolt att kunna berätta om öppningen av IKEA Décoration den 23 juni! Med IKEA Décoration vill vi erbjuda parisarna ett nytt sätt att möta vårt erbjudande, säger Walter Kadnar, vd och hållbarhetschef för IKEA Frankrike, i ett pressutskick.

Ehandel har sökt IKEA Sverige för en kommentar kring det nya konceptet.

Annons

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!